
בפרק הקודם כתבתי שדוקא ביום הטיסה לפלורס נפלנו על מזג אויר מדהים!! לאחר שעה וקצת טיסה נחתנו באי פלורס. שדה התעופה באי יושב על לשון יבשה קטנטנה ומורכב ממסלול פיצפון שחייבים לנצל את כולו בהמראה ובנחיתה. האי פלורס ושכנו האי קורבו, הם האיים המערביים ביותר באיים האזוריים. הם יושבים כבר על הפלטה הטקטונית של אמריקה והכי פחות פעילים מבחינה טרמית. לכן לא ניתן למצוא גייזרים ומעיינות חמים כמו בסאו מיגל. אבל, הם נחשבים לאיים המיוחדים ביותר בארכיפלג!
למודת ניסיון ממזג האויר הפכפך באיים, החלטתי לנצל את הנסיעה הקצרה לצימר ואת מזג האויר המושלם לעצירה בכמה תצפיות שאי אפשר לדעת יהיה בגורלם בימים הבאים. האי קורבו ניראה למרחוק.
תצפית מיוחדת במינה שבה עצרנו היא האגמים במקום הכי גבוה באי. מתצפית זאת יוצא מסלול מדהים היורד אל הכפר פג'ה גרנדה ועובר בין אגמים נוספים. תיכננתי לעשות אותו באחד מימי השהות באי.
משם המשכנו ישירות לצימר בכפר הנידח פג'ה גרנדה. הדרך לכפר היתה קסומה, צוקים גבוהים ירוקים הנופלים לים כאשר מכל עבר מפלים.
הכפר עצמו ניראה כאילו נילקח מסרט. בתים קטנים לאורך רחוב אחד אשר מתגמדים עוד יותר לנוכח הצוקים הגבוהים שמעליהם. בכפר מכולת קטנטנה ששם קנינו את המצרכים. כל יום יש בה משהו אחר כי כאשר ניגמרים המוצרים צריך לחכות לאוניה שלא מגיעה כל יום. כל יום מגיע משהו אחר. בעל המכולת שראה על פניי את האכזבה שלא מצאתי אף ירק במכולת פרט לפלפל ירוק, יצא מיד לגינה הפרטית הקטנה שלו על מנת לאסוף במיוחד בשבילי עגבניות אדומות.
הצימר שבו ישנו שהיה בפאתי הכפר היה מהמם, משפחתי ומפנק. הכל היה מטופס ונקי עם חצר יפיפיה בחוץ. ריקרדו המארח המקסים שלנו תמיד שמח לעזור לנו בכל שאלה על מה לעשות . קישור לצימר Sítio da Assumada. בנוסף בלילה שמענו קולות של ציפורים מיוחדות שהוסיפו לאוירה.
רכב: מנוע חיפוש מצוין economy car rentals . הם עובדים גם עם חברות השכרה קטנות שלעיתים מאפשרות עלויות נמוכות בשוק. אפשרות ביטול עד 48 שעות לפני איסוף הרכב.
אחד המקומות המופלאים בפלורס הוא אגם שנוצר מנפילת המפלים הרבים שעוטפים את הצוקים הירוקים. אחד המקומות המדהימים שלא רוצים לזוז מהם.
לאגמים למעלה באי ולמסלול המהמם היורד אל הכפר שלנו לא יצא לנו לחזור. מזג האויר בפלורס עוד יותר בעייתי מאשר בסאו מיגל וכאשר ענן מתיישב על האי לוקח לו זמן לזוז…וזה מה שקרה 🙁 מזל שעצרנו שם ביום הראשון.
הערפל משפיע יותר על המקומות הגבוהים באי ולכן בהמלצת ריקרדו יצאנו למסלול שיורד לחוף הים הדרומי של האי. אפשר לראות בתמונה לאן הערפל מגיע.
בכפר שלנו הנמצא במקום הכי יפה באי גם מצאנו "הפתעות". למשל מפל מקסים שנופל מגבוה היישר לבריכה יפה. המים קפואים אבל הבנים לא היססו לרגע וניכנסו לרחוץ. אצלנו מים תמיד עובד!
בנוסף יש בריכות על חוף האוקינוס הסלעי. בריכות טבעיות לגמרי שסרטנים רצים על הסלעים לצידם.
אך גולת הכותרת של הביקור שלנו היתה הביקור באי קורבו הסמוך. באי קורבו הסמוך אין רכבים. כאשר הגענו לפלורס ריקרדו הזמין לנו את השייט לקורבו. מדובר על שייט ב speed boat שבה מקסימום 20 איש – אחת החוויות השוות! במהלך השייט לקורבו המדריך ניסה לחפש לויתנים ודולפינים אך באיזור זה הסיכוי נמוך יותר מאשר בשאר האיים האזוריים.
יצאנו לשייט כאשר מזג האויר לא האיר לנו פנים. ערפל, גשם וקורבו ניראה למרחוק עטוף בענן. אך מכיוון שלמדנו כבר שזה לא אומר כלום, עלינו בכל זאת על השייט. לאחר כשעה הגענו לקורבו. המדריך המליץ לנו לשוטט מעט בכפר ולעלות לקלדרה (הקערה שנוצרת מנפילת הר געש לא פעיל) יותר מאוחר כדי למקסם את הסיכויים לראות אותה שלא בערפל. קצת תמונות של הכפר והאי פלורס שניראה למרחוק.
הקלדרה של קורבו היתה אחד הדברים המדהימים שראיתי בטיול הזה!! לאחר נסיעה של 20 דקות בתוף ערפל סמיך היא ציפתה לנו בהירה לגמרי כאילו התארגנה במיוחד לנו. אחד הנופים שפשוט קשה להרגע מהם! נוף כלכך ראשוני ונקי. יצאנו למסלול שמקיף את הקלדרה ופשוט לא יכולתי להפסיק לצלם.
אחת ההפתעות של השייט לקורבו היתה ביקור במערות שהגישה אליהם רק דרך הים. כששבנו מקורבו לפלורס המדריך לקח אותנו לשייט צמוד לאי שהיה מאד מרגש! מערות רבות ומיוחדות, מפלים שנופלים אל הים ודגים מעופפים.
♥ קניונינג. טיול בתוך ערוץ של נחל המלווה בגלישה ממפלים או קפיצה. הפעילות מתאימה החל מעשר ואורכת כארבע שעות. יש להזמין מראש מקום לפעילות:
♥ סיור בסירה מסביב לאי פלורס. ביקור במערות ומפלים הנופלים לים. במידה ולא מזדמן לצאת לשייט לקורבו ניתן להצטרף לשייט זה ולהכיר את האי פלורס מכיוון אחר.
לאחר שלושה ימים בפלורס יצאנו לדרך חזרה לליסבון.
אך קצת לפני שנפרדים מכל היופי הזה חברת התעופה המקומית יצרה לנו קונקשיין קצת ארוך בפאיאל. במקום שעתיים היו ברשותינו שבע שעות! החלטנו להפוך את הלימון ללימונדה ויצאנו להקיף את פאיאל.
פאיאל הוא אי קטנטן וניקרא האי הכחול. מי האוקינוס הכחולים נבטים מכל עבר. הוא שייך לאיים האזוריים המרכזיים שבהם לא ביקרנו בטיול פרט לעצירה זאת.
העצירה הראשונה שלנו היתה במקום מיוחד מאד. בשנות החמישים הר געש פרץ מהים. הוא פרץ מאד קרוב ליבשה ולכן התחבר אליה! ניתן לראות במקום מיגדלור שפעם היה פעיל ולאחר פריצת ההר געש בעצם נחסם.
באי פאיאל יש עיירת נמל חמודה – חורטה – שממנה אפשר לצאת לשייט לאיים הסמוכים. בצמוד אליה יש הר געש שהוא בעצם חצי אי. התצפיות ממנו מקסימות!
אם אתם מעונינים בטיול קצת שונה אני ממליצה על רכיבת סוסים לכל הרמות היוצאת ממלון PÁTIO Horse & Lodge. ניתן להזמין כאן:
♥ טיפ. במידה ואתם מבקרים באיים האזוריים המרכזיים ליותר מכמה שעות ואתם חובבי טרקים והליכות, אני ממליצה בחום על הטיפוס להר פיקו. פיקו הוא הר געש הנמצא באי פיקו הסמוך לפאיאל. ההר הגבוה ביותר בפורטוגל המגיע לגובה 2352 מטרים. מהאי פיקו יוצאים סיורים מאורגנים ומודרכים לפיסגתו של ההר. בנוסף, האי פיקו נחשב כמקום עם הסיכוי הכי טוב לצפות בלויתנים. אני ממליצה על השייט עם חברת Futurismo Azores Whale Watching
עוד קצת תמונות של האי פאיאל:
בזאת תמו להם 11 יום מופלאים באיים האזוריים. נפרדים מסאו מיגל שהוא כמו סוכריה עטופה יפה יפה, פלורס הפיראי וקורבו שהוא לגמרי בריאת העולם!
מסקנות! החלק החשוב:
היופי של האיים האזוריים הוא שילוב של נוף אירופאי ונוף טרופי – אחד המקומות היפים ביותר שהייתי בהם. הנוף של האיים מרגש ויוצר התלהבות אינסופית.
מזג האוויר ההפכפך דורש הרבה גמישות. יש לקחת זאת בחשבון ולא להתרגש. כמו שמזג אויר שימשי הופך לחורפי ומעורפל כך גם יום שמתחיל גשום ואפור הופך ליום הכי יפה! זאת הסיבה לכל הירוק הזה!
לכן, גם אם מזג האויר מעולה כדאי לקחת מעילי גשם כאשר יוצאים לטיול. לחילופין גם אם מזג האויר פחות סימפטי, כן כדאי לצאת לדרך ואפשר להיות מופתעים. מסיבה זאת אני גם ממליצה לשהות בכל אי ולא סתם לקפוץ בין האיים. כאשר מקדישים לכל אי כמה ימים טובים זה מאפשר הרבה גמישות בבחירת מקומות הביקור ומה שלא מספיקים ביום אחד ניתן לעשות ביום אחר.
מבחינת טיול משפחות, האיים האזוריים מתאימים למשפחות וילדים שרגילים לטיולי טבע! אין אטרקציות מטורפות בסגנון לונה פארקים ופארקי מים. אין רכבלים ומגלשות הרים. כן ניתן לשלב בטיול אטרקציות שמשתלבות בטבע כמו טיולי אופניים, רחצה במעינות חמים ובריכות באוקינוס , קניונינג וקיאקים.
9 thoughts on “פלורס וקורבו – האיים האזוריים המערביים.”
כתבת מהמם! איזה מקום מדהים.. שמחה שהייתה לכם חוויה מיוחדת, אני מחכה כבר לחזור לשם
גם אני!! ולהכיר איים שלא הספקנו לראות: פיקו , טריסרייה
היי, אשמח לדעת לגבי הטרק להר געש באי פיקו שכולל שינה. השינה היא בבקתות? באוהלים? איך מזג האוויר שם למעלה? צריך כדורי גובה?
היי עטרת, לא עשיתי את הטרק אבל אני יודעת שהוא מאד מאד מוצלח. לגבי השאלות, ממליצה לפנות לחברה שמוציאה אותו. Tripix Azores
ואוו . כתבה יפה ועושה חשק. בהחלט נשקול . כל הכבוד על ההשקעה בכתיבה.
לא מובן מאליו.
תודה רבה
תודה רבה. השכלתי. אני בדרך לאזוריים ובהחלט אוסיף שיט ( לא חשבתי לעשות זאת) . האם השיט יוצא מפלורס? מה הוא כולל?
השייט יוצא מפלורס לקורבו. בכיוון אחד שטים ישירות לקורבו. בקורבו יש אפשרות לעלות לקלדרה המדהימה, לעשות בה מסלול או רק לצפות עליה. בדרך חזרה השייט עובר בצמוד לפלורס. נכנס למערות שניתן להגיע רק דרך הים. רואים בעלי חיים ומפלים הנשפכים לים. חוויה יוצאת דופן ומדהימה. אחד משיאי הטיול שלנו.
תודה