
אי שם בספטמבר 2018, אחרי שחזרנו מטיול מיוחד בסקוטלנד, ניתקלתי בתמונה הזאת:
מבירור קצר הבנתי שמדובר על האיים האזוריים ששייכים לפורטוגל ויושבים איפשהו שליש דרך מפורטוגל לארה"ב, באמצע שום מקום!
כאשר המשכתי לחפש אתרים ותמונות נוספות הרגשתי שאני נישאבת חזק מאד ליעד הזה וכל יעד אחר ניראה לי פתאם פחות מיוחד. כל תמונה משכה אותי יותר ויותר חזק והוציאה ממני קריאות סיגנון "אמאלה", "מה זה הדבר המטורף הזה"….
כשהבנתי שזהו…ניקעתי…התקבלה ההחלטה ונירכשו באוקטובר 18 הכרטיסים.
מאותו רגע שסיפרתי לאנשים שאני נוסעת לשם קיבלתי לרב את אותה תגובה "מה זה".."איפה זה".."איפה מצאת את זה"…"בחיים לא שמעתי על זה"…וכן הלאה.
האיים האזוריים הם קבוצה של 9 איים שנמצאים באמצע האוקינוס האטלנטי באותו קו רוחב של פורטוגל. הם יושבים על שלושה לוחות טקטוניים ונוצרו מפעילות געשית לפני יותר משמונה מיליון שנים. הם אוטונומיה של פורטוגל.
מעצם היווצרות האיים מפעילות געשית, האיים מלאים בהרי געש רדומים. כאשר הר געש מפסיק להיות פעיל הוא צונח פנימה ונוצרת מעין קערה שניקראת "קלדרה". באיים הרבה קלדרות שבהם אגמים בשלל צבעים! בנוסף הרבה מפלים מרשימים, יערות גשם, צוקים, שדות מירעה שבהם פרות "טבע" ומפרצים טבעיים לרחצה.
לאחר קריאה ראשונית על האיים האזוריים הבנתי שעיקר הביקור הוא טבע. המון טבע מדהים! נוף אירופאי בשילוב נוף טרופי! חגיגה. האיים פחות מתאימים לחופשת בטן גב. מלבד טיולים רגליים אפשר לצאת לשייט צפייה בלויתנים ודולפינים, לעשות טיולי קניונינג במקומות קסומים וכל אי מלא בתצפיות מדהימות מסומנות שפשוט רק צריך לעצור ולצפות. בגלל האופי הגעשי של האיים יש בהם מעינות חמים מפנקים בג'ונגל ובריכות טבעיות לצד האוקינוס שמשלבות מי ים עם מים וולקנים (בדיוק הטמפרטורה האופטימלית).
הדרך הנוחה ביותר היא לטוס לליסבון בפורטוגל ישירות מישראל. חברת התעופה TAP מבצעת טיסות יומיומיות לשם. גם חברת אלעל. אל האיים ניתן להגיע עם החברה המקומית שניקראת SATA. גם TAP וריינאיר מגיעות לחלקם. המרחק בין האיים גדול ובדר"כ על מנת לבקר ביותר מאי אחד יש צורך שוב לקחת טיסה.
מזג האויר באיים הפכפך. יום שימשי עלול להסתיים כגשום וגם להיפך! לכן, יש להצטייד במעילי גשם ובביגוד קצר וארוך. מהסיבה הזאת , לא ניתן לסמוך יותר מידי על התחזית ולעיתים ערפל עלול להסתיר מקומות מופלאים לכן הדרך הנוחה ביותר להחליט היכן כדאי לטייל ברגע נתון היא המצלמות שממוקמות ברחבי האיים! בכל אחד מהאיים ממוקמות מצלמות במקומות אסטרטגיים שמצלמות ב real time כל הזמן. ניתן להיכנס לאתר ובהתאם למה שרואים במצלמה להחליט האם לנסוע לבקר בנקודה מסוימת באי.http://www.spotazores.com/ilha/2/
economy car rentals מנוע חיפוש מצוין. עובד גם עם חברות השכרה קטנות שלעיתים מאפשרות עלויות נמוכות בשוק. אפשרות ביטול עד 48 שעות לפני איסוף הרכב.
בחרנו להתמקד באי סאו מיגל לשישה לילות ובאי פלורס לארבעה לילות. סאו מיגל הוא האי המרכזי והמזרחי ביותר. הוא מכנס בתוכו מראות מדהימים מסוגים שונים! כמו סוכריה שעטופה יפה יפה. הוא אמנם יותר תיירותי אך עדיין מדובר באי באמצע האוקינוס האטלנטי…הטבע בו מגוון ויש בו כמה קלדרות מדהימות שהפכו לסמל של האיים האזוריים. האי פלורס הוא האי המערבי ביותר. בחרנו בו כיוון שהוא נחשב ליפה ביותר מבין האיים: צוקים גבוהים וירוקים שנופלים לים בעוצמה רבה מכוסים במפלים מטריפים. הוא קטן וניתן להספיק לראותו גם ביום עד יומיים. הביקור בפלורס מאפשר טיול יום גם לאי הסמוך – קורבו.
בפרק הבא, על הגשמת החלום לבקר באיים האזוריים ועל הביקור באי המרכזי, סאו מיגל.
עוד סיפור דרך מהנה על האיים האזוריים ניתן למצוא בבלוג thelaughingtraveller של ערן ברימן כאן.
13 thoughts on “האיים האזוריים – רקע כללי”
טלי היקרה
נפלא יהיה לגלות דרכך את האיים האזוריים שכבר מזה זמן רב אני סקרנית לגלותם.
אשמח על כל פרט וכל תמונה שתשבצי.
הפתיחה נהדרת ואני ממתינה בסבלנות לכל מה שתכתבי. תמונות נהדרות שיבצת.
בהצלחה עם הבלוג
רחל לבון
פוסט מסקרן מאוד.
מעולם לא שמעתי על האיים הללו – הנוף נראה מהמם! ממתין להמשך…
מקסים ממש! מעורר חשק לטוס לשם עכשיו. התמונות משגעות.
תודה רבה! ממש כיף לקרוא
וואו. מקום שלא שמעתי עליו מעודי ואני אחד שמכיר…
תודה
נראה מדהים! תודה על השיתוף
הי טלי -הבלוג פשוט מקסים. גם אני כמוך חולמת על המקום הזה לאחר שראיתי איזה תמונה משם … רציתי לדעת מתי נסעתם? כלומר באיזה חודש? ומהי התקופה הכי מומלצת? ( אנחנו סובלים מאד בחום ומחפשים דווקא יעדים קרים. היינו כבר פעמיים באיסלנד שנראית מאד דומה.) תודה ! יפעת
היי יפעת, תודה רבה על הפירגון. אנחנו היינו באוגוסט. בעיקרון הכי פחות סיכוי לגשם זה יוני עד אוקטובר. אבל זה טיפה יותר מורכב. מזג האויר מאד הפכפך. אנחנו היינו רב החופשה עם ביגוד קצר בעוד מכרים שלי היו שבועיים לפנינו רב הזמן עם ביגוד ארוך. בנוסף הלחות עלולה לעיתים להיות גבוהה. צריך לגלות הרבה גמישות בטיול בהתאם למזג האויר. הקלדרות המדהימות עלולת להתכסות בערפל ולכן צריך לעקוב במצלמות האי ולנסות "לתפוס" אותם כאשר הן מתבהרות. באופן כללי הטיול באיים האזורים יכול להתאים לכל השנה. כבר יצא לי לתכנן לשם למטיילים שטסו בחודש ינואר והיה להם נהדר! עוד אלמנט שחשוב לשים לב אליו הוא שאלמנטים תירותיים מסוימים באיים נידחים יותר כגון פלורס וקורבו סגורים בחודשים הפחות תירותיים ללא קשר למזג האויר.
לאחר שהיינו בפברואר האחרון באי מדיירה המדהים היעד הבא זה 3-4 מהאיים האזורים , אחד מהמקומות היפים שהיינו וטרם טסנו חזרה וכבר חושבים לחזור מה שלא קורה בכל מקום שביקרנו בעולם בעבר, כתבה יפה ומעניינת שמרחיבה את התיאבון עוד יותר
תודה רבה על התגובה!